Het Salon is een vrijplaats, een podium voor iedereen

Lang, kort, links, rechts, oud, jong, hoog- of laagopgeleid, roze, geel, paars of wit; Iedereen is welkom. Het Salon selecteert en ontwikkelt projecten op basis van het ‘bruto gezamenlijk talent’. 

Het spanningsveld dat er ontstaat als mensen (erg) verschillend zijn, zorgt voor interessantere (theatrale) producten dan bij gelijkschakeling, maar vooral voor een bijzondere samenwerking en optimale ontwikkeling voor de deelnemers.

Salonners (42 heel diverse mensen) geloven erin dat iedereen een podium verdient. Ze geloven namelijk niet in hokjes, ze ont-hokken liever. Soms maken ze theater, schrijven ze proza of poëzie, beeldhouwen ze beeldhouwwerken, improviseren ze straattheater of schilderen ze de wereld een beetje knapper. Als het maar community art is en als het maar samen kan. 
 
In 2017 heeft Het Salon de Publieksprijs (onderdeel van de Eindhoven Cultuurprijs), gewonnen, vanwege haar originaliteit en de verbinding die ze maakt. 
 

Wil je meer weten over Het Salon, zelf meedoen of op de hoogte gehouden worden van projecten en voorstellingen, druk op onderstaande knop en je bent zo, húps bij het contactformulier.